Ezt olvasta már?

0

Koronavírus - Közterületeket fertőtlenítenek, tisztítószereket, maszkokat osztanak önkormányzatok

A koronavírus-járvány miatt közterületi fertőtlenítéseket végeztetnek önkormányzatok, több vidéki városban tisztító- és fertőtlenítő szereket osztanak, maszkokat juttatnak rászorulóknak. Balassagyarmaton egészségügyi célokra ajánlották fel szálláshelyeiket a szolgáltatók.


hirdetés

A nyíregyházi önkormányzat szerdán négyszáz - tisztítószereket tartalmazó - csomagot adott át a Nyíregyházi Család-, és Gyermekjóléti Központ családgondozó munkatársainak. A fertőtlenítő szereket, mosogatószert és kézmosó szappant tartalmazó csomagokat a megyeszékhely szegregált területein élő családok kapják.

Békés megyében, Gyulán a városi közüzemi nonprofit Kft. rendszeresen fertőtleníti a közterületi utcabútorokat, padokat, biciklitárolókat, utcai szemeteseket és környéküket. Kardoskúton ózongenerátorokat szereltek fel az óvodában, a háziorvosi rendelő várótermében és az önkormányzat folyósóján.

A Dél-Békés Mentőcsoport önkéntesei már a múlt héten szétosztottak 24 ezer liter virucid hatású fertőtlenítőszert a dél-békési térség egészségügyi intézményeiben, önkormányzatainál, egyházainál, hivatalaiban. Zalában Nagykanizsa polgármestere, Balogh László szerdán arra kérte a városi tulajdonban lévő Netta-Pannónia Kft. ügyvezetőjét, hogy nagy mennyiségű fertőtlenítőszerrel készüljenek fel a járdák, utak, buszmegállók, köztéri padok, játszóterek és szemetes konténerek tisztítására.

A Pest megyei Pécelen buszmegállókat fertőtlenítenek, Isaszegen megkezdték a város forgalmasabb közterületeinek - köztük buszmegállók, játszóterek - fertőtlenítését.

Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán és Ácson a forgalmas közterületeken, üzletek, intézmények, hulladékszigetek és buszmegállók előtt, a parkolókban, a vasútállomáson szintén vegyszerrel fertőtlenítenek. A T-Busz minden éjjel fertőtleníti a buszokat, a jegy- és bérletautomatákat.

Kisbér önkormányzata személyenként két mosható szájmaszkot ad a lakosoknak. A város önkéntes varrónői és a szakképző iskola tanárai naponta több száz maszkot készítenek. Elsőként azokat látták el a védőeszközzel, akik óvodákban, konyhán, egészségügyi intézményekben dolgoznak.

Miskolcon ugyancsak maszkokat oszt az önkormányzat. A tájékoztatás szerint s Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) azon munkatársai kapnak a védőfelszerelésből, akik az idősgondozás során közvetlen kapcsolatba kerülnek idős betegekkel, de az ügyeletes óvodák és bölcsődék, valamint a házi- és gyermekorvosi rendelők részére is osztanak maszkot.

Nógrád megyében Balassagyarmat összes szálláshely-szolgáltatója - a kollégium, a panziók, az evangélikus vendégház - önként felajánlotta szobáit az esetlegesen szükségessé váló egészségügyi és egyéb közfeladatot ellátó dolgozók elszállásolására.

A Nógrád megyei város egészségügyi célokra használhatja a Palóc Farkasok labdarúgó utánpótlás sportegyesület Kövi Pál Sportcentrum ingatlanát is. A létesítményben épül ki a kórházat ellátó mentőszolgálat fertőtlenítő telephelye, illetve áprilistól a véradóállomás is állandó véradóhelyet létesít az épületben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tájékoztatása szerint 17 kollégiumi épületének összesen több mint ötezer kollégistája közül csaknem 4500-an költöztek ki, vagy kerültek át másik épületbe. Az online kurzusok megkezdése óta eltelt rövid idő tapasztalatai szerint a használatban lévő kollégiumokban megfelelő az internetellátás, így a távolléti oktatás zavartalanul folyik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elektronikus felületein elérhetővé tette a szájmaszkok előállításához szükséges információkat, a szabásmintát és a leírást bárki letöltheti, és felhasználhatja.

Az anyag kiválasztásához három szempont, hogy a maszk ne irritálja a bőrt; annyira sűrű szövésű legyen, hogy tüsszentésnél a folyadék ne hatoljon át; lehetőség szerint bírja a 60 (ideálisan 90) fokos mosást.

Mint írták: a karitatív szervezet kisebb-nagyobb műhelyeiben összesen 15 helyszínen készítenek szájmaszkokat. A védőeszközöket előállító műhelyek között van a Tiszaburai Varroda, a Pátyon működő, fogyatékkal élő embereket foglalkoztató üzem, valamint a Máltai Szeretetszolgálat fogyatékkal élő embereket ellátó gödi és gacsályi otthonai is.







0


Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?










hírek innen, onnan

Pokolgéppel robbantottak fel két izraeli katonát

Újabb két izraeli katona esett el a Gázai övezetben szombaton - közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

Karácsony Gergely szerint a Tisza Pártnak nincs fővárosi programja, éppen ezért nem tudja értelmezni indulását

Úgy véli, a mai ellenzékből hiányzik a kormányzóképesség látszata, és ez az, ami a hatalomban tartja a Fideszt.  (Belföld)

A sztóma nem szégyen, hanem esély: a test erejét, gyógyulásra való képességét jelképezi

Testpozitivitás ide vagy oda, vannak olyan egészségi állapotok, amikről még mindig nem beszélünk eleget. 15 ezer sztómás ember él ma...

Meglepőnek tűnhet, de most érdemes eurót váltani a nyaraláshoz

Aki teheti, most váltson pénzt a nyaralására – javasolták az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők. A forint 3 havi csúcsára...

Nyaralót venne mindenki, és van, ahol olcsóbb, mint tavaly

A nyaralók piacán sokkal nagyobb lett a választék az elmúlt évekhez képest. Több mint 11 ezer eladó lakóingatlan található a...

Ej, az istenit, akkor mi is magyarok vagyunk!

Maradjon kötelező? De melyik műve? Tényleg poros? Vagy a legkevésbé sem? Írókat és irodalmárokat kérdeztünk a 120 éve elhunyt Jókai...

Ungár Péter: A német zsűri a díjat járatta le, nem Nádas Pétert

Az író azért nem kapott meg egy német irodalmi díjat, mert befutott fehér férfi.

Halálos hajóbaleset történt a Dunán Verőcénél, több embert ezekben a percekben is keresnek

Három férfit és két nőt jelenleg is eltűntként keresnek.

Álomszépek együtt. Az RTL műsorvezetője megmutatta ritkán látott, gyönyörű feleségét

A páros története az Éjjel-nappal Budapest forgatásain kezdődött.

0

Sport

Klopp váratlant húzott, komoly megtiszteltetés érte Szoboszlai Dominikot

Az utolsó meccsére készülő Jürgen Klopp megható üzenetet küldött a Liverpool szurkolóinak.

F1-hírek: változott a rajtsorrend az Emilia-romagnai Nagydíjra

Oscar Piastrit, a McLaren pilótáját megbüntették, miután az imolai időmérőn feltartotta Kevin Magnussent, aki gyorskörön volt a Q1-ben.

Eldőlt Dárdai sorsa a Herthánál - hivatalos

Dárdai Pál ismét távozik a német labdarúgó másodosztályban szereplő Hertha BSC vezetőedzői posztjáról, de élete végéig a klub kötelékében maradhat - írta az MTI.

Megváltozott az imolai F1-es futam rajtsorrendje

Az időmérő élmezőnyében osztott ki büntetést az FIA.

A Paks feltette az i-re a pontot, a Puskás Akadémia megelőzte a szabálytalan gólokat szerző Vidit

Az NB I-ben szombaton eldőlt, hogy a bajnoki címet korábban megszerző Ferencváros mögött mely együttesek végeznek még a dobogón. A […] A A Paks feltette az i-re a pontot, a Puskás Akadémia megelőzte a szabálytalan

Borzasztó szoros végeredményt hozott az évezred legfontosabb bokszmeccse

Megosztott pontozás döntött, új vitathatatlan királya van a nehézsúlynak.

Döbbenetes döntést hozott a Real Madrid edzője a BL-döntőről

Carlo Ancelotti váratlan bejelentést tett, de szerinte nincs vita a kérdésben.

Ez ám a fordulat: mégsem távozik a világbajnok, hanem életre szóló szerződést kötött

Jesús Navas az év végéig folytatja a játékot, utána pedig ő maga választhatja ki, hogy milyen pozícióban szeretne a Sevillánál dolgozni.

Mezőkövesd: Cseri Tamás elárulta, hol folytatja a karrierjét

Az NB I-ben a mostani szezon utolsó fordulója a Mezőkövesd-MTK meccsel indult péntek este. Az élvonaltól búcsúzó kövesdiek egy pontot […] A Mezőkövesd: Cseri Tamás elárulta, hol folytatja a karrierjét bejegyzés

Őrületes dráma a férfi kézilabda NB I utolsó fordulójában

Szinte csak matematikai esélye volt a kiesésre az utóbbi két hétben tétlenül izguló csapatnak, mégis kiesett.

Két nagy baleset és teljes káosz az F1-es időmérő előtt

Többször is félbe kellett szakítani az utolsó imolai szabadedzést.

0

Bulvár

Az egész világot lázban tartja a Zamárdiban feltárt sír: ezt találták benne

Azt sem tudják, kik temetkeztek ott, a sír tartalma pedig valóságos rejtvény a régészek számára.

Órapontosan szedi a magas vérnyomás gyógyszereket? Ezért jár el rosszul, ha nem.

A magas vérnyomás jól kezelhető, ha odafigyelünk néhány dologra - köztük a gyógyszerszedés szabályaira is!

Magyar Péter: A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt

Szerinte a Tisza Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért.

Ezt a 4 dolgot soha ne dobd ki selejtezéskor

Nagytakarításkor óriási lehet a kísértés, hogy mindentől megszabadulj, ami látszólag feleslegesen foglalja az értékes helyet. Bár a selejtezés mindig nagyszerű ötlet, most összegyűjtöttük, hogy mi az, amit semm

Folytatódik Nótár Mary hatalmas botránya

Jelenleg is perben állnak egymással.

Az Orbán-kormány kitalálta ezt az "őrült ötletét" – Teljesen kiakadt az LMP

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az akkumulátorgyárak sérülékennyé tették a magyar gazdaságot. Kanász-Nagy Máté szombati sajtótájékoztatóján, amelyet online lehetett követni pártja Facebook-oldalán, azt

Így üzen a tested, ha bélgyulladásod van: 5 lehetséges jel

Manapság egyre gyakrabban hallhatunk arról, hogy ha a bélrendszerünk egészségesen, kiegyensúlyozottan működik, akkor általában véve is nagyobb valószínűséggel érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ha azonban nincs

Veszélyes lehet ez a közkedvelt fehérneműtípus - 3 országban betiltották.

Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz vezethetne

blogmorzsák

Egy nap Dániában

Ismerkedjünk meg egy kicsit Dánia vasútjával, mely a magyar médiában meglehetősen ritkán szerepel.

Újabb politikus szállt bele páros lábban von der Leyenbe

Ezúttal a zöldpolitikája miatt kritizálták élesen.

Itt a Bon Jovi új dala

A Living Proof már a második a sorban.

0